Client Login
Saved Projects
*

Click here to save your favourite projects.

They will appear in the star tab on the right hand side of your screen beneath the client login.

NOTE: You must have cookies enabled to use this function.

*
Save this project


Airlie House

Project-PullenvaleHouse-FullWidth-10

Pullenvale House

Located on top of a rise in the rolling hills and bushland of Pullenvale in Brisbane’s west, this new home design was conceived as a series of pavilions stepping up the hill.

The client brief was to create a contemporary translation of the ranch house, generous in proportions, but restrained in presentation. While embracing environmentally sustainable design principles, the house was proposed as having “grown out the ground”—celebrating the clients’ love of natural materials and the landscape.

The prominent upper level features a cantilevered timber podium, which extends over the main entry to the house. A brick wall runs the full length of the house, adding a rich textural element to the material palette. The main roof floats above the living spaces to create a sense of lightness, assisted by full height glazing opening to the picturesque hills of Pullenvale.

Pullenvale HousePullenvale House
Pullenvale House

project information

Location: Pullenvale, Brisbane
Type: Private Residential
Scale: 500m²

Pullenvale House
Pullenvale HouseProject-PullenvaleHouse-Med-17

Project-PullenvaleHouse-FullWidth-18

Project-PullenvaleHouse-Small-19Project-PullenvaleHouse-Med-20
Project-PullenvaleHouse-Small-22Project-PullenvaleHouse-Med-21 Pullenvale House

Project-PullenvaleHouse-Small-24

Project-PullenvaleHouse-FullWidth-25

Pullenvale House

 

 

Related Projects

Categories: ,