Client Login
Saved Projects
*

Click here to save your favourite projects.

They will appear in the star tab on the right hand side of your screen beneath the client login.

NOTE: You must have cookies enabled to use this function.

*
Save this project


Liral Group Headquarters

Liral Group Headquaters, Cairns, Design Competition, Arkhefield

Located on the highly visible corner of McGregor Road and Captain Cook Highway in Cairns, Liral Group sought an iconic commercial building to be designed as their Australian headquarters.

The brief required 4600m2 NLA office space along with ground floor urban landscape with café, gym and roof terrace for a restaurant and bar.

To maximise lettable space, an innovative use approach was taken in the design process. Recessing the ground floor creates an interesting foyer space with water features, landscaping and seating opportunities to accompany a lobby, café and gym. A striking façade has been designed to embody the surrounding rainforests, filtering sunlight and creating an atmospheric space within.

A focus was on creating productive, smart and open office spaces that utilise natural light to all floors of the building, opening up to the views of the ocean, Macalister Range and city scape. All levels are linked by an atrium space which follows the contemporary philosophy of considering a modern office environment as a commercial “landscape”.  Employees are not limited to the office floors, but are invited to use all building features as an extension of their work environment.

This project was undertaken as part of a design competition for Liral Group.

Related Projects

Categories: